La vall d'uixó, Municipal en la Vall D'uixó

ESQUERRA UNIDA DEFENSA QUE LA SUPRESSIÓ DE LA ZONA BLAVA SUPOSA UN PAS MÉS EN LA REVISIÓ I SUPERVISIÓ DELS SERVEIS PÚBLICS

Featured Video Play Icon

Després de l’anunci oficial de la no renovació i, per tant, extinció del contracte d’explotació de la zona blava de la Vall d’Uixó, des del grup municipal d’Esquerra Unida es vol reivindicar que aquest és un pas més dins del projecte de legislatura per a «la revisió i optimització dels contractes públics», en la línia d’altres intervencions prèvies com la millora i supervisió estricta del de recollida de residus i neteja viària, o la remunicipalització de la gestió dels parcs i jardins, tal com ha precisat aquest matí el portaveu municipal i candidat a l’alcaldia, Antoni Llorente.

Pel que respecta al cas concret de l’eliminació de la zona blava, José Antonio Verdú, membre del Consell Polític d’Esquerra Unida la Vall i integrant de la candidatura a les pròximes eleccions municipals, ha detallat que «les implicacions d’eliminar aquest contracte van molt més allà de regular o no l’estacionament en la via pública. És una qüestió de gestionar de manera responsable els diners de totes i tots». Verdú explica que «aquest és un exemple d’aqueixos contractes realitzats pel Partit Popular en els quals el que menys importava era el servei que es prestava a la ciutadania, perquè es prevalien els beneficis que alguna empresa concreta podia obtindre d’això».

La zona blava «no ha tingut en compte en cap moment els interessos generals i estem convençuts que tampoc els particulars dels comerços, perquè des que es va implantar aquest sistema, és molt habitual veure en hores punta àmplies àrees regulades per zona blava completament buides en ple centre, la qual cosa demostra la poca eficiència que aquesta opció ha tingut a la nostra ciutat», ha conclós Verdú.

De fet, Antoni Llorente ha remarcat que «tenim la convicció que la zona blava no és un servei públic» i per tant, «obligar la gent a pagar no té cap justificació». És més, «era molt mal contracte, perquè el principal pagador era l’Ajuntament, que havia d’abonar el cost de l’ocupació de les places del Mercat dels divendres, o en diversos carrers o places quan estaven reservats per a actes festius». A banda, no hi havia cap supervisió, ni es lliuraven les memòries de funcionament, «en resum, tot allò dolent al que ens havia acostumat el Partit Popular pel que fa a la gestió dels recursos municipals».

El portaveu d’Esquerra Unida ha volgut remarcar que aquesta decisió no té a veure «amb el model de mobilitat pel qual apostem, així com hem demostrat al llarg de la legislatura, en la qual sempre hem prioritzat la recuperació dels espais públics per a les persones. Aquest és un cas molt clar de regulació i control dels contractes públics i de transparència en la gestió dels recursos de totes i tots».

En este sentit, Llorente també ha incidit que aquesta mesura no suposa un fet aïllat, com s’ha demostrat al llarg de la legislatura. «La protecció dels serveis públics i la seua prestació amb garanties, és una prioritat per a Esquerra Unida, i això passa per assegurar als ciutadans que pagaran el preu just per aqueixos serveis». En aqueixa línia, ha avançat que una aposta ferma de l’agrupació, amb la vista posada en la pròxima legislatura, és l’estudi del contracte de gestió del subministrament d’aigua potable. «Possiblement és un dels contractes més importants i porta anys blindat per una adjudicació molt similar a les que hem estat modificant des de 2015. Ara que s’aproxima la fi d’aquest acord, tenim l’oportunitat i l’obligació de revisar-lo i adaptar-lo a les necessitats reals dels ciutadans i no als interessos de qualsevol que siga l’empresa adjudicatària».

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Send this to friend