Fiestas en Nules, Nules

NULES TORNA ALS SEUS ORIGENS AMB LA II RECREACIÓ HISTÒRICA NUBLES 1238

El proper diumenge, 5 de març, a partir de les 10.00 hores la població de Nules es convertirà en una ciutat medieval per a reviure els seus orígens amb la II Recreació Històrica Nubles 1238 quan els musulmans es varen rendir al rei Jaume I. Els principals escenaris seran el Jardí Botànic Francisco Beltrán Bigorra on es recrearà el campament musulmà que estarà esperant a les tropes de Jaume I; per altra banda la Plaça Major on estaran les tropes cristianes que faran una desfilada per la població per a arribar al Jardí Botànic on es preveu fer la recapitulació de la conquesta. En la recreació participen els veïns i les veïnes del poble que s’han prestat voluntaris a més de professionals com l’actor Jaime Linares que va interpretar a Narcís Boira en la sèrie L’Alqueria Blanca. “A la primera edició varem tindré la col·laboració de unes 50 persones però aquest any les previsions que tenim és d’arribar a prop de 100 participants”, comenta Jordi Ballester, actor i organitzador de l’esdeveniment. La regidoria de cultura va ficar en marxa aquesta iniciativa el passat any per promocionar la cultura, el teatre, en definitiva, l’art al carrer i que va tindre molt bona acollida entre la ciutadania de Nules.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Send this to friend